Nieuw Nieuws!

Na 2 maanden hier niks te hebben geschreven wordt het weer eens tijd. Het was een drukke periode. Ik ben onder andere bij AON bezig geweest met de installatie van een ESB omgeving op basis van WebSphere Process Server. Dat viel nog niet mee. Ten eerste moest alles op Sun Solaris draaien, op een server met meerdere ‘zones’, een soort VMware voor Solaris dus. Daarbij kwam nog eens dat de complete backend op Oracle zou draaien. Al met al best veel werk, verdeeld over ruim een maand (en heel veel ritjes naar Rotterdam).

Daarnaast natuurlijk nog de gebruikelijke 1-dags klusjes gedaan bij een heel scala aan klanten. Gelukkig ook een aantal in de buurt zoals bij Cordstrap en Nelipak.

 Wat de auto’s betreft…ik ben druk geweest met de versnellingsbak voor op de T16. Dit is uiteindelijk een Xantia 1.9TD bak geworden, die kwa verhoudingen het dichtst tegen de verhoudingen van de originele 405T16 versnellingsbak komt.

t16ratios.jpg

Het uiteindelijke resultaat mag er zijn. De bak is voorzien van een Quaife sperdifferentieel, alle pakkingen en keerringen zijn vervangen en de bak is omgebouwd van treksysteem naar het duwsysteem met nieuwe onderdelen.

Verder hebben we een nieuw project in onze werkplaats mogen verwelkomen. De 205GTi van Marc staat er nu gezellig tussen. Deze auto hebben Marc en ik eerder al voorzien van een 206GTi motor, echter het ontbrak Marc op dit moment aan tijd om de auto af te bouwen. Wat er nog gedaan moet worden is niet veel. Het inlaatspruitstuk aflassen en monteren en de bekabeling voor de programmeerbare computer aanleggen en afwerken. Inmiddels is de huidige auto-bekabeling uitgezocht, dat was een beetje een rommeltje aangezien de auto is voorzien van een nieuw type dashboard, maar gebruik maakt van een oud type kabelboom (tot 1988).

Wat er ook nog bijkwam was dat de 205V6 APK-klaar gemaakt moest worden. Tijdens de bouw heb ik wat dingen overgeslagen om sneller klaar te zijn. Nu zaten er dus geen gordels achterin, dus dat eerst gedaan. Verder een interieur aangeschaft (groen geblokt) en dat geplaatst. Helaas was er tijdens de stalling bij Sander K. een beetje ruw mee omgesprongen waardoor er een aandrijfas gebroken was en de fusee beschadigd. Dat is toen heel snel opgelost door een van de extra aangepaste fusees te gebruiken (altijd handig iets op voorraad 🙂 ) en in record-tempo een nieuwe aandrijfas te bouwen. Sander heeft toen de aandrijfas vervangen, maar (helaas) niks schoongemaakt. De kapotte aandrijfas had namelijk een flinke del veroorzaakt op het subframe waardoor de hoes van de nieuwe aandrijfas meteen beschadigd werd. Dit heb ik dus ook op moeten lossen, want voor de APK moeten alle ashoezen aanwezig en niet kapot zijn. Dus de as er onderuit gehaald en alles netjes schoongemaakt. De del op het subframe gladgeslepen en met lak behandeld. Daarna de aandrijfas hoes weer gemonteerd, wat niet meeviel omdat de bevestiging flink beschadigd was. Uiteindelijk toch gelukt en alles weer teruggezet.
Ook hebben we samen met Joop de voorruit vervangen door een nieuw ongescheurd exemplaar met zonneband. De ruitenwissers lagen er toen toch af, dus die hebben gelijk een verse laklaag gekregen.

Dan nog de Volvo….daar ging de airco van kapot. Het is een bekend probleem en eerder is dat al opgelost door een aantal rubber ringen in de leidingen te vervangen en opnieuw te vullen, maar nu was het toch echt de verdamper die lek was. Om die te vervangen moet het dashboard er vrijwel compleet uit. Gelukkig hebben we een goede Volvo-specialist in de buurt en die hebben dat in 1 dag (!) netjes opgelost. Verdamper vervangen, droger vervangen, alle rubber ringen vervangen en opnieuw afgevuld. En voor een prijs die de helft lager was als bij de dealert.

This entry was posted in IBM WebSphere, ICT, Lotus Domino. Bookmark the permalink.

Leave a Reply