Welstand (deel 1)

Na het nodige stresswerk vorige week waren dan de tekeningen zover klaar dat ze naar welstand konden. Die heb ik de vrijdag voor Carnaval ingeleverd bij het stadskantoor.

Vandaag was uiteindelijk de grote dag. Om kwart voor 3 werden Sander en ik verwacht bij de Welstands commissie. Het gesprek verliep heel goed. Ze vonden het een mooi huis, maar hadden wel een aantal aandachtspunten:

– de nokhoogte van de garage moet omlaag om zo meer verschil te krijgen tussen hoofd en bijgebouw.
– de grote garagedeur moet veranderen in een normale garagedeur met een loopdeur er naast.
– de goothoogte van het hoofdgebouw moet omlaag omdat er boven de zijramen te veel metselwerk zat

Nu konden we weer aan het werk met de tekening. De eerste twee wijzigingen zijn geen enkel probleem. De hoek van het dak op de garage wordt 50 graden en daardoor is de garage 50cm lager. Op een hoogte van 4 meter nogiets binnenwerks maakt dat niet veel uit.
De laatste opmerkingen geeft echter wel wat problemen. Door het verlagen van de kap hebben we onvoldoende vrije ruimte boven de trap naar zolder. Het laagste punt wordt dan 170cm en dat is te laag om onderdoor te lopen. Hier moeten we nog een oplossing voor zoeken.

Dinsdag 26 februari zitten er dus weer bij Welstand en we gaan er van uit dat we er dan door komen.

This entry was posted in Huis. Bookmark the permalink.

Leave a Reply