Uitzetten fundering..

Afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met het opzetten van het bouwraam, het aftekenen van de muren op het bouwraam. Toen het bouwraam gezet moest worden bleek dat op sommige punten de planken ‘onder de grond’ zouden verdwijnen.. dus moest ter plekke nog een stukje van de randen van bouwput ‘afgeschraapt’ worden. Aan de andere kant moesten we extra lange paaltjes slaan.. anders kregen we de planken er niet tegen. Hoezo hoogteverschil op de kavel?!

Daarna zijn Hilgert en Peter begonnen met het uitzetten van de fundering… pff wat een precisiewerkje! Maar dat is de heren wel toevertrouwd. Afgelopen zaterdag was dat werk ook gedaan en konden we beginnen met het uitgraven van de fundering. Zaterdag zijn Hilgert, Hilgert sr, Peter en ik (een beetje) aan het graven geweest en zondag zijn Joop en Nick komen helpen graven. Met als resultaat dat we zondagmiddag 5 uur klaar waren met graven! Nu plastic erin, stenen erop (dan waait het niet weg 😉 ) en kan het betonijzer erin gevlochten worden. Maar dat staat voor deze week op de rol… met een beetje geluk kan dan volgende week beton gestort worden!!!!

{bekisting}{bekisting}{bekisting}

{bekisting}{bekisting}{bekisting}

This entry was posted in Fundering, Huis. Bookmark the permalink.

Leave a Reply