WebSphere Portal 6 op iSeries

Afgelopen twee dagen ben ik bij een klant bezig geweest om WebSphere Portal 6 op iSeries te installeren. Dat ging niet helemaal zonder de nodige problemen.Gelukkig had de beheerder van de machine alles goedvoorbereid en kon ik direct aan de slag met de installatie van de WebSphere Application Server (waar Portal bovenop draait).
Eerste poging was via de GUI installer vanaf mijn notebook. Alle requirements waren in orde, en toch bij de laatse stap: crash. Dat schiet niet op. Dan een nieuwe poging met de optie -console. Zelfde probleem.
Vervolgens de hele CD naar het IFS van de iSeries gekopieerd en daar gestart met de -console optie. Nu had ik een ander probleem, namelijk dat ik niet voorbij de licentie overeenkomst kwam. Geen enkele toetsencombinatie werkte.
Als laatste poging dan maar een responsefile aanmaken met daarin de optie -W silentInstallLicenseAcceptance.value=”true”.
Het script opnieuw opgestart door SETUP -options “RESPONSEFILE” te kiezen. En ja hoor….daar liep de installer. Achteraf gezien had ik dat natuurlijk beter in bacth kunnen draaien, want de machine had een minimum aan interactiviteit toegewezen gekregen. Toen de installatie om 7 uur ‘s avonds nog liep (om 14:30 gestart!) had ik het redelijk gehad en besloten we om mijn notebook te laten staan en ‘s morgens terug te komen. De volgende morgen bleek dat de installatie nog tot 10 uur ‘s avonds had gelopen. Blij dat ik daar niet op gewacht heb 🙂

De rest van die dag is besteed aan het aanvragen en installeren van de benodigde GroupPTFs (SF99301).

This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Leave a Reply