Laatste vloer gestort!

Gisteren ben ik voor de laatste keer met beton in de weer geweest. De vloer van de zolder is gestort. Het storten op zich gaat natuurlijk heel snel met zo’n betonpomp, binnen een half uur ligt het er in. De voorbereidingen daarentegen hadden wat meer voeten in de aarde. Aangezien ik straks het plafond op de 1e verdieping helemaal vlak wil afwerken en het dak al op 1,80m begint heb ik er voor gekozen om de vloer onder dezelfde hoek als het dak te storten. Natuurlijk was dit schuinzetten van de bekisting veel meer werk als gewoon een rechte bekisting, maar ik hoop dat het resultaat straks ook netter is.

Nog meer nieuws: aan de kant van het kanaal (zeg maar de westkant) zit de dakgoot er grotendeels op en is het stuk tussen dakgoot en muurplaat al gemetseld. Verder is de voorzijde van de garage (rollaag) ook gemetseld.

Voor komende week staat het volgende op het programma:
– donderdag de 26ste: ‘s Avonds bekisting verwijderd
– vrijdag de 27ste: Opruimen!!! tevens komt er ‘s middags een kraan om alle stenen en de 4 grote balken voor de spanten omhoog te hijsen. Dat scheelt echt veel werk
– zaterdag de 28ste: Start van het leggen van de muurplaten en het zagen van de spanten. Met een beetje geluk kunnen we ook de twee spanten nog neerzetten zodat je echt al een idee van de vorm van het huis krijgt. Owja…het wordt hoog….heel hoog!!!!
– zondag 29ste: Noodspanten zagen en plaatsen voor de metselaars om tegenaan te werken. Indien mogelijk ook nog de bakgoten aan de oostkant van het huis maken.
– woensdag 1 april: steigers zetten en bouwlift opnieuw verankeren aan hogere steiger
– vrijdag 3 april: profielen zetten voor metselwerk
– zaterdag 4 april: metselaars komen voor topgevel garage en metselwerk boven de bakgoot

Dus als er voorlopig even niets meer geblogd wordt, dan weet je waar het aan ligt…..we hebben het drukkkkkk! 🙂
Al met al is mijn doel om voor Koninginnedag de dakplaten er op te hebben. Ben benieuwd of dat gaat lukken.

Owja…tussendoor kwam ook nog een bezichtiging van ons huis, met als gevolg dat ik buiten met de hogedrukreiniger aan de gang moest om het mos overal vanaf te krijgen. Toen ik toch bezig was ook gelijk de garage leeg gemaakt en helemaal aangedweild. Ik wist niet meer dat we daar een witte tegelvloer hadden 😉

Woensdag ging ook de wasmachine nog kapot, dus tussendoor moet die ook nog gemaakt worden. Tja…hoort er allemaal bij denk ik dan maar.

This entry was posted in Eerste verdieping. Bookmark the permalink.

Leave a Reply